Kruiden en bloemen, hars, hout en meer….

De ingrediënten die wij gebruiken voor onze wierook- en smudge-producten kunnen we onderverdelen in grofweg drie categorieën; kruiden en/of bloemen, hars, en hout. Elke grondstof die gebruikt wordt kent een eigen unieke werking op de omgeving of degene die in contact komt met de rook hiervan.

Het bijzondere van de Sagrada Madre-lijn zit in de bijzondere combinatie van verschillende bestanddelen. Veel hiervan zijn afkomstig uit Zuid-Amerika zelf, maar worden aangevuld en samengevoegd met componenten uit Afrika en Azië. Op deze manier leveren wij hemelse geuren, van een wereldse kwaliteit!

 

Hars


Champa: de hars van de champa-bloem komt van oorsprong uit India, en staat bekend om de zuiverende werking op de omgeving. Hierdoor is deze geschikt om te gebruiken voor of tijdens een meditatie.


Olibanum: trekt positieve energie aan. Herstelt of zorgt voor evenwicht en harmoniseert en reinigt de omgeving.


Copal: werkt zuiverend. Wordt daarom van oudsher gebruikt in Zuid-Amerika bij ceremonies en rituelen. Door de zuiverende werking fungeert deze hars als een connector met het goddelijke. De Copal die wij gebruiken is afkomstig uit Peru en afkomstig van de Buresa-boom. Deze boom hoort tot dezelfde ‘familie’ als die waar de Palo Santo vanaf komt. Het heeft dan ook een aroma dat hierop lijkt; fris en houtachtig.


Pure wierook: wordt ook ‘incense’ of ‘incienso’ genoemd. Meestal wordt met deze wierook olibanum bedoeld, maar kent ook varianten die een mix zijn van verschillende soorten hars.


Witte wierook: ook wel ‘White Frankincense’ genoemd, is een kwalitatief hoogstaande Olibanum-hars en wordt gezien als een ‘ontsnapping naar het heilige’. Het werkt zuiverend, geeft rust en sereniteit. Een goede metgezel voor (heilige) ceremonies, rituelen en meditaties.


Mirre: staat voor harmonie, werkt zuiverend en geeft hierdoor duidelijkheid. Het heeft een intens, houtachtig en rustiek aroma.


Yagra: van origine afkomstig uit India en komt van een soort primula; het heeft een intense citrus-achtste geur. Yagra staat voor overvloed, voorspoed en rijkdom; het helpt ons nieuwe wegen in te slaan.


Amber: heeft een beschermende werking die de energie en goddelijke kracht van de zon bij ons brengt. Het brengt licht en harmonie in ons leven, en de ruimtes waar we ons in begeven.

Bloemen en kruiden


Lavendel: werkt kalmerend, beschermend en verzachtend. Het reguleert onze emoties en neutraliseert negatieve energie. Niet voor niets een kruid dat vaak in slaapkamers te vinden is.


Witte Salie: is toch wel één van de meest bekende kruiden die gebruikt wordt bij ceremonies om de omgeving of aura te reinigen. Het biedt spirituele reiniging en staat bekend om zijn hoge esoterische kracht.


Ceder: is één van de hoofdbestanddelen van onze kleine smudge-sticks. Het werkt verzachtend en zuiverend. Het biedt spirituele bescherming en verbinding.


Kamfer: werkt kalmerend en reinigend en helpt daarom goed bij het vinden van (nieuw) evenwicht.


Wijnruit: geeft voorouderlijke bescherming als kruidenkoningin. ‘Geworteld in Moeder Aarde trekt zij haar kracht aan, geeft hernieuwde en pure natuurlijke energie. Hier ontwikkelen zich diepe wortels van liefde, welvaart en brengt zij evenwicht in de omgeving. De krachtige rook herstelt vitale energie’. Door haar sterke verbinding met Moeder Aarde is dit een geliefd kruid bij ons bedrijf.


Rozemarijn: Werkt verbindend in de liefde. Niet per se op romantisch vlak, maar wel op het gebied van de liefde tussen de levende wezens onderling en het goddelijke. Een mooi kruid om in groepsverband te gebruiken. Rozemarijn heeft een sterk reinigende werking die ondersteunend werkt bij transformaties.


Kamille: Een bloem die staat voor zomerse overvloed. Het geeft ons rust en liefde.


Roos: Uiteraard is dit de bloem van de liefde, passie, romantiek en de poëzie. Het is de bloem die symbool staat voor leven; (spirituele) groei en bij het opengaan (spirituele) bloei.


Jarilla: is afkomstig uit het Andesgebergte. Het is komt van dezelfde plant die passievrucht geeft.


Calendula: ook wel bekend als Goudsbloem bevordert onze creativiteit en staat voor passie.

 

 

Hout


Sandelhout: werkt verbindend voor het innerlijk en is wordt daarom ook veel gebruikt om te mediteren. Het helpt ons om los te laten van wat niet meer dient zodat we ons kunnen verbinden met het goddelijke. Sandelhout wordt vaak in poeder of chip-vorm gebruikt.


Palo Santo: betekent letterlijk Heilig Hout. Zuiverend, helend en verbindend met het goddelijke. Afkomstig uit Peru, en wordt van oudsher, vanwege de bijzondereeigenschappen, gebruikt binnen Sjamanistische tradities.

Wilt u meer weten over hoe onze ingrediënten ingezet kunnen worden bij smudgen? Klik dan op onderstaande foto!