Vernieuwend

 

Sagrada Madre Nederland heeft een korte lijn met de producent in Argentinië. Zonder tussenkomst van 'de grote bedrijven' worden de artikelen naar Europa verscheept, en door eigen medewerkers hier verder gedistribueerd. Op deze manier is het mogelijk om de producten voor een vriendelijke prijs, maar wel met eerlijk loon voor de medewerkers in Argentinië, aan te bieden. Door te kiezen voor Sagrada Madre, kiest u voor eerlijke handel!

Voor de Europese en dus ook de Nederlandse markt is de lijn van ons bedrijf nieuw. Hoewel het gebruik van geuren en rook van bijvoorbeeld Palo Santo, Witte Salie, of zuivere harsen al wel een redelijke bekendheid heeft, zijn de producten van Sagrada Madre innovatief. Zo worden er bijzondere mixen van kruiden, harsen, bloemen of houtsoorten gebruikt. Ieder met hun eigen bijzondere eigenschappen, ondersteunen of versterken ze elkaar. Het fijne van onze producten is het gebruiksgemak. De genoemde mixen in de vorm van een bolletje, blokje of stokje laten zich makkelijk aansteken zonder tussentijds extra houtskool, zuurstof of branders nodig te hebben; het product doet het werk zelf verder wel! Zo wordt mediteren, smudgen of het uitvoeren van ceremonies een stuk makkelijker. 

 


Sagrada Madre laat zich het beste beste vertalen als 'Heilige Moeder', Moeder Aarde, Pacha Mama; de pure, zuivere, aardse en energetisch vrouwelijke kracht.

 


Eerlijk

 

Sagrada Madre is opgericht door twee broers in 2018 in Argentinië, met de intentie om kwalitatief goede en innovatieve wierook- en smudgeproducten te maken. Al snel werd het een familiebedrijf, waarbij ook vrienden op de een of andere manier bij betrokken zijn. Inmiddels is het bedrijf verder uitgegroeid en biedt het werk en inkomen aan maar liefst honderd families. 50% van de werknemers zijn vrouw, waaronder veel alleenstaande moeders.

Het bedrijf werkt op verschillende niveau's Fairtrade. Door de ingrediënten die worden gebruikt, hoe de werknemers worden uitbetaald, en hoe er kan worden verkocht door lokale (maar inmiddels ook internationale) wederverkopers. De meeste van de bloemen, harsen en kruiden die worden gebruikt in de wierook zijn van lokale oorsprong. Er is direct contact, dus zonder tussenkomst van anderen, met de telers en plukkers. Wat het land zelf niet te bieden heeft wordt Fairtrade ingekocht uit andere landen.

Samen met de producenten van de ingrediënten worden workshops in duurzaamheid en permacultuur georganiseerd. Het bedrijf wil op deze manier bijdragen in de transitie van het landbouwsysteem om ook op de lange termijn zo duurzaam mogelijk te kunnen produceren. 

Vanaf het begin van het bestaan is Sagrada Madre betrokken bij de herbebossing van Palo Santo in Peru. Met de oorspronkelijke 'communities' in dit land werken ze direct samen om zorg te dragen dat er net zoveel, maar liever nog meer, geplant wordt dan gebruikt. Naast deze herbebossingsprojecten in Peru dragen ze ook bij aan het planten van bomen over de gehele aarde. 

Daarnaast ondersteunen ze een aantal dierenopvangcentra in Argentinië.

Door iets terug te geven aan Moeder Aarde willen ze de wereld meer vrede, liefde en positieve energie geven.